• Organická káva Mallay nie je len o zdraví, je to životný štýl

    o káve mallay a jej hystroríí

Káva Mallay a jej vplyv na zdravie

Hlavný dôvodom, prečo konzumácia kávy znižuje výskyt rôznych chorôb je ten, že káva obsahuje antioxidanty. Antioxidanty spomaľujú poškodzovanie a umieranie ľudských buniek. Oxidácia je veľmi dôležitým faktorom pri starnutí a chorobách. Výskumy ukázali zníženú šancu ochorenia na diabetes druhého typu, nižšiu pravdepodobnosť výskytu rakoviny, depresie, samovrážd, žlčových kameňov a dokonca aj Alzheimerovej choroby. Keď pijete zdravú kávu, staráte sa o svoje zdravie:

vychutnajte si kávu mallay
Káva mallay spĺňa fair trade aj organic certifikáty

Fair trade a Organic

Sme výrobcovia a importéri značky Organická Káva. Kvalitu organickej kávy zaručujú certifikáty fair trade, čo znamená, že sa zaujímame nie len o náš biznis, ale aj o biznis našich dodávateľov – farmárov, ktorí si zaslúžia férovú odmenu za ich skvelú prácu.

Kávu potvrdzujeme aj certifikátom ORGANIC, ktorý podlieha prísnym kódexom pestovania organickej kávy. Vzhľadom na to, že sme obišli veľké obchodné reťazce, dostanete našu organickú kávu za cenu bežnej kávy.

Prospieva vám aj prírode

Pestovanie Organickej Kávy šetrí životné prostredie. Zachovávame kvalitu pôdy a šetríme vodu. Pestovanie kávy v tieni voľne rastúcich stromov zachováva les pre vtáky a iné zvieratá, ktoré by inak boli pripravené o domov.

Prečo teda piť organickú kávu? Lebo je šetrná a zdravá. „Keď pohneme jednou jedinou vecou v prírode, zistíme, že je prepojená s celým zvyškom sveta.“.

Káva ktorá prosieva Vám aj prírode
Naša história

Organická káva má svoju históriu

História kávy sa datuje do trinásteho storočia a jej prvé použitie je zahalené množstvom mýtov. Pôvodná populácia kávy pravdepodobne prišla z Etiópie, Sudánu alebo Keni a od štrnásteho storočia bola ďalej kultivovaná Arabmi. Prvé jednoznačné dôkazy pitia kávy alebo aspoň poznania kávovníka sa objavujú v polovici pätnásteho storočia v kláštoroch Sufi v Jemene. V šestnástom storočí už kávu poznajú na blízkom východe, v Perzii, Turecku a severnej Afrike.

Káva sa potom rozšíri na Balkán, do Talianska a do zvyšku Európy, do Indonézie a napokon do Ameriky. Zdravá organická káva tu bola odkedy ju človek objavil voľne rásť a odkedy ju prvýkrát sám vypestoval. História certifikovanej organickej kávy ako ju poznáme dnes však začína v roku 1990. V tomto roku bol schválený zákon o organickej produkcii jedla, ktorý zaviedol medzinárodný zoznam povolených a zakázaných látok, ktorý obsahuje všetky syntetické látky, ktoré môžu byť použité pri pestovaní a skladovaní, rovnako ako nesyntetické látky, ktoré nesmú byť použité pre organické pestovanie. Farmári zistili, že môžu úrodu znásobiť použitím často škodlivých syntetických hnojív, herbicídov, insekticídov a fungicídov. Keďže neexistoval spôsob ako odlíšiť produkty vypestované organickými metódami a produkty modernejších metód, bolo potrebné tak urobiť prísnymi kontrolami a certifikátmi.

Káva Mallay pochádza z Indonézie a Sumatry