• Cesta našej kávy na váš stôl

    o káve mallay a jej hystroríí

Pestovanie a zber

Keď kávové bobule dozrejú, musíme ich pozbierať.

A to stále robíme ručne.

Pestovanie a zber
Dovoz

Dovoz

Naša Organická káva pochádza z indonézskeho ostrova Sumatra.

Lávovitá pôda na ostrove Sumatra je bohatá na minerály a blahodarne pôsobí na rast kávovníka a kvalitu kávového zrna.

Triedenie

Káva rastie na strome v červených bobuliach podobných čerešniam, ktoré majú vo vnútri dve kávové zrná.

Tie sa triedia ručne a vyberajú sa z nich len tie najkvalitnejšie, ktoré neskôr putujú do pražiarne.

Naša organická káva je čistou, nemiešanou kávou z najlepších fariem v Indonézii.

Triedenie
Praženie

Praženie

Surové zrná majú zelenú farbu. Po odstránení pliev pekne zožltnú.

Počas praženia naberú na objeme, praskajú a menia tvar na typické hnedé zrná ako ich všetci poznáme. Po upražení ich ochladíme, čo je dôležité pre zachovanie chuti.

Tento proces podlieha prísnym normám organického praženia.

Skladovanie

Hotové zrná nasypeme do vreciek alebo kýblikov, kde sa pred ďalším spracovaním schladia.

Skladovanie
Balenie

Balenie

Zrná ďalej zabalíme do ekologických balíčkov.

Balíme iba celé zrná, ktorým ostáva jedinečná chuť a aróma vďaka špeciálnemu ventilu na obale.

Rozvoz

Hotovú kávu nakoniec dopravíme do našich kaviarní a k našim zákazníkom.

V súčasnosti dovážame kávu hlavne do kaviarní v Európe.

Rozvoz
Vychutnávanie

Vychutnávanie

Vychutnajte si jedinečnú chuť a blahodarné účinky našej Organickej kávy.

Káva Mallay pochádza z Indonézie a Sumatry