Príprava kvalitnej kávy pomocou Aeropressu
Po týždni opäť pokračujeme v našej sérii článkov "Ako pripraviť kvalitnú kávu bez presso stroja", v predošlých týždňoch sme si predstavili dve metódy a to HARIO V60 a Frenchpress. Dnes budeme pokračovať ďalšou veľmi populárnou metódou, ktorá sa volá Aeropress.

Pre prípravu budete potrebovať: AEROPRESS, papierový filter, varnú kanvicu, mlynček na kávu, váhu a samozrejme kvalitnú kávu. Tak ako v predošlých článkoch, pre prípravu alternatívnych metód odporúčam svetlé praženie. V našom eshope sme vhodnú kávu na prípravu AEROPRESSU označili ako filtrovaná káva.
Všetko potrebné pre prípravu AEROPRESSU nájdete v našom eshope.
POSTUP:
- Pomocou váhy si odvážte zrnkovú kávu, osobne dávam okolo 6 - 8g na 100ml ale nebojte sa experimentovať a kľudne dajte viac.
- Kávu následne dajte pomlieť na stredné mletie.
- Zohrejte vodu na cca 90 stupňov.
- Celý aeropress premyte teplou vodou, čím sa aj nahreje.
- Do držiaka na filter vložte papierový filter, ktorý taktie prepĺachnite teplou vodou.
- Zložte aeropress tak, aby menší valec bol mierne pod číslom štyri ktoré je na väčšom valci.
- Postavte Aeropress a nasypte do neho kávu.
- Kávu zalejte teplou vodou (90 stupňov), tak aby bola mierne pod číslom 2
- Po zaliatí kávu pomiešajte.
- Po zamiešaní počkajte 30 sekúnd