ČLÁNKY


NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Dlhšiu dobu som zbieral informácie od priateľov, ako si pripravujú svoju kávu. Nikoho asi neprekvapí, že väčšina si robí "turka" alebo "nesku". Spýtal som sa ich prečo, a či by nebolo zdravšie piť kvalitnejšiu kávu. Najčastejšia odpoveď bola, že je to rýchle a keby si mali kúpiť presso stroj, tak ich to výjde niekoľko stoviek eur. Čiže kvôli...

Možno ste už počuli o malých farmároch, ktorí so srdcom pestujú kvalitné kávové zrná v Etiopii, Brazílii, Indonézii či iných oblastiach. Produkujú kvalitu, ktorou sa následne chvália mnohé značky. Ale čo z toho majú oni?

V poslednom článku som začal tému ako pripraviť kvalitnú kávu bez presso stroja. Nakoľko táto téma je rozsiahlejšia, tak som v článku spomenul, že každý spôsob popíšem samostatne. Začneme veľmi populárnou metódou prípravy filtrovanej kávy, ktorá sa volá HARIO V60.